CF3F Néerlandais

CF3F de drie grenzen spoorweg….

Spoorwegvereniging van de drie grenzen, is een vereniging die de rest van de spoorweglijn 38 (Angleur/Montzen) in stand houd. De leden zetten zich in om het regionaal erfgoed van de Belgische spoorwegen te behouden.

 

Wij hopen binnenkort de lijn tussen Homburg en Raeren via Herbesthal naar Eupen weer nieuw te laten opbloeien, om onze reizigers de schoonheid van ons regionale landschap vanuit de trein te kunnen laten zien. Op één manier verbindt deze lijn de twee grootste Ravels de L38 (Hombourg) en Vennbahn (Raeren).

 

ASBL CF3F zoekt leden en sponsors.

Om het historisch materiaal, dat Dhr. Walter Ley de vereniging gedoneerd heeft te kunnen restaureren en de overige 1,5 Km van lijn L38 te behouden, benodigen wij leden en sponsors die zoals wij, een liefde koesteren voor de oude spoorwegromantiek. Daarbij komt een klein Museum met liefde voor detail, om het oude handwerk van de Belgische spoorweg te illustreren.

De geschiedenis van de bus van CF3F Hombourg

Alles begon op een dag in September 2014, toen CF3F zich aan een service van Museum of Transport “Kork” toevertrouwde. Voor de levering van één of meerdere bussen voor de terugkeer van de deelnemers aan de festiviteiten van CF3F, in de mooie regio De drie Grenzen.

 

Tijdens de rit wisselde onze President Jean-Marie enkele woorden met de chauffeur van de bus, het werd snel duidelijk dat beiden een interesse koesterden voor openbare vervoersmiddelen.

Uitbreiding van bussen en vooral voor dit juweel van de Belgische industrie de Firma BROSSEL.

 

Wie heeft zoveel voertuigen van de NKG (de zoete zonde van onze chauffeurs) en de verschillende Belgische en internationale transportondernemingen;

Door privé-contacten, E-mails en Foto’s uit te wisselen tussen deze twee personen, kwam Jean-Marie erachter wie onze vriendelijke chauffeur was!

Twee Brossels-bussen zijn direct in vlaanderen een nieuwe REDO ondergebracht.

 

Onze dappere chauffeur is een bus enthousiast, en behoort tot een groep vrienden die dezelfde passie voor bussen delen.

Toen het busstation van Liège plaats Xavier Neujean in gebruik werd genomen, was het ons trefpunt!

 

Onze President wil, dat deze groep die hij kortgeleden heeft leren kennen, een stadsbus type Renault R 312 en die voor toekomstige activiteiten van CF3F Toeristiek zo beduidzaam zou kunnen zijn, voor herhaling van andere bussen en oude spoorwegtechniek de financiën door openbare instituten ondersteunt wordt.

De actie startte in januari 2014, werd vervolgt in het jaar 2015, in 2016 ontwikkelt tot een succes en nu in het jaar 2017 uitgevoerd.

Nouvelles et événements

Événement, Presse, News

plus d’informations

Hubertusweg 13B, B-4730 Raeren

0032 . 488 . 82 . 48 . 55

Coordonnées

0032 . 486. 12 . 62 . 12

© Copyright. All Rights Reserved.